Om Lentia

Världens första aktivitetsmätare för dina måltider.

Världens första aktivitetsmätare för dina måltider.

Vad är Lentia?

Lentia är världens första aktivitetsmätare för måltider. Med hjälp av en sensor som enkelt fästs på ditt bestick mäter Lentia dina rörelser och tempo under måltiden.

Tillsammans med en intuitiv app med dagliga utmaningar och roliga minispel hjälper Lentia dig att etablera hälsosammare matvanor och njuta av lugnare, mer harmoniska måltider.

Vår modell

Vår modell bygger på att det ska vara kul och utmanande att utvecklas. Lentias app är fylld av spännande minispel och utmaningar, specialdesignade för att göra det roligt och lätt att etablera nya, hälsosamma matvanor. Varje dag får du nya små steg som gör stor skillnad över tid.

Vad gör Lentia Unikt?

Flexibel och praktisk: Enkelt att fästa sensorn direkt på besticket.

Banbrytande teknik: Den första aktivitetsmätaren som mäter rörelser och tempo under måltiden.

Guidat stöd: Steg-för-steg program med bevisad metod för hållbara vanor.

Kvalitet och trygghet: Utvecklad med omsorg, noggrannhet och fokus på användarvänlighet.

Varför mäta sina måltider?

Du mäter redan dina steg, din puls och loggar dina träningspass, men något du gör flera gånger varje dag – att äta – är sällan något du följer upp eller tränar på. Lentia ändrar på det.

Genom att mäta och analysera dina måltider får du viktiga insikter om ditt ätmönster och kan aktivt öva på att äta långsammare, mer medvetet och hälsosamt.

Det är dags att börja ta dina måltider på lika stort allvar som din träning.

Är det verkligen bra att äta långsamt?

Att äta långsamt och harmoniskt har en mängd olika positiva effekter på vår hälsa och enligt forskningen finns det en massa olika områden som påverkat av hur vi äter vår mat, se nedan några exempel på vad som påverkas av vårt ät-tempo.

Bättre matsmältning:
Att äta långsamt och tugga maten ordentligt underlättar matsmältningen, minskar risken för uppblåsthet, magbesvär och halsbränna.

Ökad mättnadskänsla:
Kroppen behöver ungefär 20 minuter för att signalera mättnad till hjärnan. Genom att äta långsamt undviker du att äta mer än du behöver.

Mindre risk för övervikt:
Studier visar att personer som äter långsamt ofta konsumerar färre kalorier, vilket minskar risken för övervikt och fetma.


Förbättrad näringsupptagning:
Noggrann tuggning och långsammare tempo gör att kroppen lättare kan ta upp viktiga näringsämnen från maten.

Minskad stress:
Att äta lugnt och metodiskt minskar stressnivåerna i kroppen, vilket hjälper matsmältningen och förbättrar det mentala välmåendet.

Ökat matglädje och njutning:
Att ta sig tid vid måltider ökar njutningen av maten och kan förbättra relationen till mat och matvanor.

Förbättrad blodsockerkontroll:
Långsam måltidstakt hjälper kroppen att hålla blodsockernivåerna stabila, vilket är särskilt gynnsamt för personer med diabetes eller insulinresistens.

Minskad risk för metabola sjukdomar:
Att äta långsamt har kopplats till lägre risk för metabola sjukdomar som typ 2-diabetes och hjärt-kärlsjukdom.


Lentia 2025

Stockholm